Hem pizza yiyeyim hem de kilo almayayım diyorsanız Lavaş (Tortilla) pizza tam size göre.
Malzemeler
1 adet uzun ya da yuvarlak lavaş ekmeği
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 orta boy domates
1 yada 2 kaşık mısır
Domates salçası yada püresi
2 kaşık siyah dilimlenmiş zeytin
1 miktar çeçil ya da mozarella peyniri
Arzuya göre diğer malzemeler
Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı
Öncelikle fırını 150 derece sıcaklıkta ısıtıyoruz. Fırın ısınırken bütün malzemeleri ince ince doğruyoruz. Lavaş ekmeğini (ben tam buğdaylısını tercih ediyorum) tepsiye koyup sulandırılmış domates salçasını ya da benim tercihim olan Tat domates püresini lavaş ekmeğinin üzerine döküp, bir kaşık yardımıyla her tarafına yayıyoruz. Salça ne çok olmalı, ne de az. Sonra sırayla biberler, domates, zeytin, mısır, peynir ve arzu ettiğimiz diğer malzemeleri koyuyoruz. Üzerine tuz ve diğer baharatları ekleyip önceden hazırlanmış fırına atıyoruz.
20 dakika sonra (tabii herkesin fırınına göre bu süre değişebilir) pizzamız yenmeye hazır oluyor.
Herkese afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder