29 Mayıs 2013 Çarşamba

Fırında Mısır...


Taze mısır mevsimi geldi. Büyük alışveriş merkezlerinde çoktan satılmaya başladı bile. Taksim'de ise neredeyse yılın her zamanı mısır var. Ister haşlama, ister közde. 

Evet mısırı nasıl yiyebileceğimiz alternatifi sacede iki tane. Ya haşlama yiyoruz ya da közde. Ama ben size üçüncü bir lezzet alternatifi sunmak istiyorum. 


Fırında Mısır:

Pazar ya da marketten aldığınız taze mısırları üzerlerine iyice tereyağı sürerek fırına veriyorsunuz ve ara sıra mısırları çevirerek üstleri kızarana kadar pişiriyorsunuz. İşlem biraz uzun sürse de sonuç mükemmel oluyor. Bu fırında mısır olayını ilk defa Londra'da görmüştüm. Türkiye'ye gelince de yapmaya devam ettim.Bence denemeden nasıl lezzetli bir tat olduğunu bilemessiniz. Harika ve nefis bir lezzet tabiiki..

0 yorum :

Yorum Gönder