Malzemeler:
300-500 gr mantar
Karabiber
Kekik
1-2 bardak su
1 adet tavuk bunyon
2 bardak süt
2 kaşık un
Yapılışı:
300 veya 500 gr mantari yikayip, küçük küçük kesip soğansız soteliyoruz. İçine karabiber ve kekik de atıyoruz. Daha sonra içine 2 bardak su ve bir adet tavuk/et bunyon ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta 1 veya 2 bardak su ve 2 bardak sütü ve iki kaşık unun iyice karıştırıyoruz. (mikserle de çırpabilirsiniz)
Kaynamakta olan mantarlı karışımdan bu unlu karışıma azar azar dökerek unlu karışımı hafif ılıtıyoruz. (Eğer unlu karışımı direk mantarlı karışıma dökersek süt kesilebilir) Unlu karışım azıcık ılındıktan sonra, mantarlı karışıma bir yandan azar azar dökerken bir yandan da karıştırıyoruz.
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra çorbayı bir süre kaynattıktan ve tuz ayarını da kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz.
Çorbanız servise hazır hale gelmiştir.
Afiyet olsun….
0 yorum :
Yorum Gönder