30 Mayıs 2013 Perşembe

Lezzetli Mantar Çorbası Tarifi...




Malzemeler:

300-500 gr mantar

Karabiber
Kekik
1-2 bardak su
1 adet tavuk bunyon
2 bardak süt
2 kaşık un




Yapılışı:


300 veya 500 gr mantari yikayip,   küçük küçük kesip soğansız soteliyoruz. İçine karabiber ve kekik de atıyoruz. Daha sonra içine 2 bardak su ve bir adet tavuk/et bunyon  ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. 

Diğer tarafta 1 veya 2 bardak su ve 2 bardak sütü ve iki kaşık unun iyice karıştırıyoruz. (mikserle de çırpabilirsiniz)
Kaynamakta olan mantarlı karışımdan bu unlu karışıma azar azar dökerek unlu karışımı hafif ılıtıyoruz. (Eğer unlu karışımı direk mantarlı karışıma dökersek süt kesilebilir) Unlu karışım  azıcık ılındıktan sonra, mantarlı karışıma bir yandan azar azar dökerken bir yandan da karıştırıyoruz.
Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra çorbayı bir süre kaynattıktan ve tuz ayarını da kontrol ettikten sonra altını kapatıyoruz.
Çorbanız servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun….

0 yorum :

Yorum Gönder