27 Ekim 2015 Salı

Philips Çorba Makinesi ile Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi


Philips Çorba Makinesi'ne iki senedir sahibim. Çok amaçlı olan bu çorba makinesiyle en çok yaptığım şey Mercimek Çorbası. Öyle lezzetli oluyor ve çabuk pişiyor ki anlatamam. Genelde insanlar 'çorba makinesi mi olurmuş' diyorlar ama ben bu söylemleri onların gelenekselliklerine veriyorum.

Makineyi aldığımda onunla birlikte gelen tarif defterinde yeşil mercimek yemeği tarifi de vardı ama hiç denememiştim. Bir gün yapmaya karar verdim.

Bunun için gerekli malzemeler:

Akşamdan suya konmuş 1 bardak yeşil mercimek
Minik küpler halinde doğranmış patates
Minik küpler halinde doğranmış havuç
İnce doğranmış soğan
Salça
Yağ
Tuz ve baharatlar

Yapılışına gelince:

Soğan, patates ve havuçlar minik minik doğranmalı ki sonuç itibariyle görsellik güzel olsun. Tüm malzemeleri ve süzdüğümüz yeşil mercimeği Philips Çorba makinesine koyuyoruz. Arzuya göre salça, tuz, baharat ve yağ ekliyoruz. Kaptaki belirlenen ölçü kadar suyu da ekledikten sonra parçalı pişirme ayarında makinemizi çalıştırıyoruz. 23 dakika gibi kısa bir sürede Yeşil Mercimek Yemeği'miz hazır olmuş oluyor.

Çok ta lezzetli bir emek olduğunu itiraf etmeliyim.

Herkese afiyet olsun.


Philips Çorba Makinesi ve O Lezzetli Mercimek Çorbası tarifi için tıklayın..

1 yorum :

lammieraad dedi ki...

Vincenzo's New Concept 2: Folding And Flexible
In 2019, the Vincenzo Project began with ford escape titanium for sale a titanium cookware concept, a concept design that had already titanium plate been conceptualised and titanium coating worked babyliss pro nano titanium out, but was

Yorum Gönder