21 Ağustos 2017 Pazartesi

Lavaş pizza nasıl yapılır


Hem pizza yiyeyim hem de kilo almayayım diyorsanız Lavaş (Tortilla) pizza  tam size göre. 

Malzemeler

1 adet uzun ya da yuvarlak lavaş ekmeği
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 orta boy domates
1 yada 2 kaşık mısır
Domates salçası yada püresi
2 kaşık siyah dilimlenmiş zeytin
1 miktar çeçil ya da mozarella peyniri
Arzuya göre diğer malzemeler
Tuz, karabiber, pul biber


Hazırlanışı

Öncelikle fırını 150 derece sıcaklıkta ısıtıyoruz. Fırın ısınırken bütün malzemeleri ince ince doğruyoruz. Lavaş ekmeğini (ben tam buğdaylısını tercih ediyorum) tepsiye koyup sulandırılmış domates salçasını ya da benim tercihim olan Tat domates püresini lavaş ekmeğinin üzerine döküp, bir kaşık yardımıyla her tarafına yayıyoruz. Salça ne çok olmalı, ne de az. Sonra sırayla biberler, domates, zeytin, mısır, peynir ve arzu ettiğimiz diğer malzemeleri koyuyoruz. Üzerine tuz ve diğer baharatları ekleyip önceden hazırlanmış fırına atıyoruz. 


20 dakika sonra (tabii herkesin fırınına göre bu süre değişebilir) pizzamız yenmeye hazır oluyor.

Herkese afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder