11 Mayıs 2013 Cumartesi

Mercimekli Köfte

Mercimekli köfte bence olmassa olmazlardan. Başlangıçta annelerimizin günlerinden alıştığımız bu tad eksikliğini hissettiren bir lezzet. Annem mercimekli köfteyi yaparken içine salça ve kırmızı biber koyar. Bu yüzden anneminkini çok seviyorum. Tadi çok güzel oluyor.

Tarifi:1 bardak kirmizi mercimegi yikayip, ustunu az gececek kadar su konup ocaga konur. Kaynayinca ve yumusayinca, yani pisip hafif helveli olacak hale gelince altı kapatılır.. Diri kalirsa su ilave edilir. Sulu halde kalmasi lazim. Suluyken uzerine 1 bardak kisirlik bulgur eklenir. Salcasi, kirmizi biber, karabiber, tuz ilave edilerek karistirilip, kapagi kapatilir. İyicene sisinceye kadar beklenir. Köfte kivamindan sert olmasi lazim.


Malzemeler; taze sogan, maydanoz, dereotu, nane dogranir. Diger yanda 1 tane incecik kuru sogan incecik dogranip sivi yagda kavrulur.  Soganin ustune varsa kavrulduktan sonra kuru nane konur. Merximegin ustune konur karistirilir. Yeaillikler de ilave esilir karistirilir. Sonra kofte kofte yapilip marullarin icine konup servis yapilir..


Afiyet olsun.. 




Anadolu Gezi Notlari 'nı ziyaret ettiniz mi? 

0 yorum :

Yorum Gönder