6 Mayıs 2013 Pazartesi

Zeytin Yağlı Dolma

Üç orta boy soğan yemeklik doğranır. 1 çay bardağı zeytinyağında sotelenir. 1,5 su bardağı pirinç az kavrulmuş soğana ilave edilio kavrulur. İçine 1 tatlı kaşığı biber salçası, kırmızı biber ve karabiber ilave edilir. Üzerine 3 tane ince kıyılmış domates ilave edilip kavrulmaya devame dilir. Tuz konarak biraz daha kavrulduktan sonra yarım su bardağı soğuksu konarak karıştırılır ve altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.

Öbür tarafta bol taze soğannın yeşil yerleri, bol maydonoz, taze veya kuru nane ve dereotu doğranır. Pirinç kendini çekince, ılınmaya yakın yeşillikler pirincin üzerine konur. 5-10 dakika sonra tekrar karıştırılır ve yapraklar sarılmaya ya da dolmalık biberler doğranmaya başlanır.

Yaprak sarma tencereye dizilir. Üzerine 1,5 bardak daha su konarak üstüne tabak veya yaprak konur. Pişirilir..

Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder