12 Ağustos 2015 Çarşamba

Fırında Sebze Yelpazesi



Malzemeler:

2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet büyük boy patates
4 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber, isot
Parmesan Peyniri (rendelenmiş)


Yapılışı:
Kabak, patlıcan, patates ve kırmızı salçalık biber, ve soğan incecik dilimlenir. Sonra her birinden sıraylar birer tane alarak tepsinin dış kenarına yelpaze şeklinde dizilir. İl sıra bitince iç sıraya sebzeler farklı yönde dizilir ve aynı ters işlem orta kısma da yapılır. Daha sonra sebzelerin üzerine incecik kesilmiş sarımsaklar, kırmızı, biber, tuz, karabiber ve pul biber serpilir. Tepsinin üzeri aliminyum folyo ile kapatılarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırına konur.

Sebzeler pişince folyo kaldırılır ve üstüne önceden rendelenmiş parmesan peyniri dökülerek tekrar fırına atılır. Peynirler pembeleşince fırından çıkarılarak servis yapılır.

Afiyet olsun.


0 yorum :

Yorum Gönder