12 Ağustos 2015 Çarşamba

Parmesanlı ve Otlu İtalyan Köfte


Malzemeler:

500 gr dana kıyması
4 yemek kaşık galeta unu
4 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 küçük soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı dilinmiş maydanoz
1 yemek kaşığı dilinmiş taze reyhan (arzuya göre)
1 yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber


Yapılışı:

Bütün malzemeler bir kapta yoğrulur. Fazla yoğrulmamaya dikkat edilmesi önemlidir yoksa köfteleriniz sert olur. Yuğurma işlemi tamamlandıktan sonra bir tepsiye fırın pişirme kağıdı konur. Üstüne küçük toplar haline getirilen köfteler konur. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.

Lezzete siz de inanamayacaksınız.

Afiyet olsun.


0 yorum :

Yorum Gönder