27 Ağustos 2016 Cumartesi

Cevizli Kavala Kurabiyesi


Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında tereyağı

4 su bardağı un

2 su bardağı çiğ badem (ben ceviz koydum)

3 büyük boy yumurta akı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kabartma tozu 

Üzeri için bolca pudra şekeri

Hazırlanışı:

Cevizler küçük parçalara ayrılır ve kısa bir küre için kavrulur. Daha sonra kısık ateşte kavrulan unun içine karıştırılır. Fakat un konusunda sabırlı olmanız çok açık ateşte pişirilmemesi gerekiyor. Un kavrulduktan sonra soğuması beklenir. Soğuması uzun sürüyor ama sonuçta aldığınız lezzete değiyor. 

Un soğuduktan sonra içine 1 bardak pudra şekeri, kabartma tozu konur karıştırılır, daha sonra yumurta akları ile tereyağı konup hamur yapılır. Hamur tezgahta 4-5 cm kalınlığında açılıp yuvarlak veya ay şeklinde kesilir. Bir yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizilere önceden 180 derecede ısıtılmış fırına konarak pişirilir. 

Fırından çıkınca sıcakken üzerlerine pudra şekeri dökülerek soğumaları beklenir. 

Afiyet olsun. 


0 yorum :

Yorum Gönder